5 voordelen van plantaardig eiwitpoeder

Eiwitpoeder

Plantaardig eiwitpoeder is heel gezond. Zonder proteïnen zouden we namelijk niet kunnen functioneren. Alhoewel eiwitpoeder nu al jaren te verkrijgen is, denken de meeste mensen dat alleen bodybuilders het gebruiken. Maar niet alleen de mensen met enorme spierbundels hebben baat bij eiwitpoeder. Het kan extra ondersteuning geven als je gewoon lekker aan het trainen bent, en het helpt als je aan het afvallen bent.

 

Plantaardig eiwitpoeder of dierlijk eiwitpoeder?

Je kunt verschillende soorten eiwitpoeder kopen. Er wordt bijvoorbeeld eiwit uit wei gewonnen, uit sojabonen en er bestaat plantaardig eiwitpoeder zonder soja. De werking van al deze soorten eiwitpoeder is hetzelfde, alleen het oorspronkelijke product waar het uit gewonnen is anders. Maar als je allergisch bent voor melkproducten, of een veganistische levensstijl hebt is eiwit van wei geen optie.

Bovendien is plantaardig eiwit een geweldige bron om eiwitten binnen te krijgen, en kan het helpen om je voeding en lichaam in balans te brengen.

 

5 voordelen van plantaardig eiwitpoeder

  1. Beter voor het milieu

Voor het verbouwen van plantaardige eiwitten is er minder land, water en andere hulpbronnen nodig dan voor de productie van dierlijke eiwitten. Bovendien is de productie minder vervuilend en veroorzaakt het minder CO2 uitstoot en afval. Als je het milieu een warm hart toedraagt en je voetafdruk wilt verkleinen, is het kopen van plantaardig eiwitpoeder een stap in de goede richting.

 

  1. Goede bron van vezels

Plantaardige eiwitpoeders zitten boordevol vezels. Die vezels bestaan deels uit oplosbare en deels uit onoplosbare vezels. De oplosbare vezels zorgen ervoor dat het spijsverteringssysteem goed kan werken en de onoplosbare vezels zorgen ervoor dat je je voldaan en tevreden voelt na het eten. En dat is een prettige bijkomstigheid als je aan het lijnen bent.

  1. Herstellen van de pH-balans

Plantaardig eiwitpoeder kan helpen de natuurlijke pH-waarde in ons lichaam weer in evenwicht te brengen. Vlees en koolhydraten zijn zuurder van aard waardoor de pH-waarden in ons lichaam omlaag kunnen gaan. Ons lichaam probeert deze onbalans te herstellen door mineralen uit onze botten te halen en te verdelen waar het nodig is in ons lichaam. Door plantaardige eiwitten wordt de pH-balans in ons lichaam weer hersteld.

 

  1. Metabolisme Booster

Je lichaam heeft meer tijd nodig om eiwit te verteren dan dat het nodig heeft om koolhydraten of vet af te breken. Door eiwitten te eten help je dus je spijsvertering op gang, wat heel belangrijk is als je aan het afvallen bent. Voedsel verteren kost namelijk ook energie. Plantaardig eiwitten zijn in dit geval dus beter dan dierlijke eiwitten, omdat er in plantaardige eiwitten meer vezels zitten en je lichaam er langer over doet om het te verteren. Hoe harder je lichaam werkt aan het verteren van het plantaardige eiwit, hoe meer vet je verbrand.

 

  1. Een bonus van vitaminen en mineralen 

In plantaardig eiwitpoeder zitten ook veel antioxidanten, mineralen en vitamines die niet in dierlijke eiwitten zitten. En dat is wel zo handig want het gebeurt regelmatig dat we er niet aan toe komen om ons dagelijkse portie groenten en fruit te eten. Eiwitpoeder is een snelle en makkelijke manier om toch aan je dagelijkse dosis voedingsstoffen te komen.

Schuiven naar boven