De 4 beste fitness oefeningen om je hele lichaam te trainen

4 goede fitnessoefeningen

Ben je op zoek naar de beste fitness oefeningen om je hele lichaam te trainen? Je kunt op het internet een oneindig aantal fitnessoefeningen vinden, maar hoe vind je de oefeningen waar je hele lichaam bij gebaat is en waar je geen fitnessapparatuur of speciale attributen voor nodig hebt?

Hier zijn de 4 beste fitness oefeningen om je hele lichaam te trainen.

 

  1. Crab walk

Deze krabben wandeling is niet bepaald een elegante oefening om te zien, maar wel erg effectief.

Hoe gaat deze oefening:

Ga op de grond zitten en zet je handen net achter je billen op de grond. Zet je voeten met gebogen knieën voor je neer, en til je heupen van de grond zodat je nu op handen en voeten staat. Probeer dan een minuut lang op handen en voeten rond te wandelen. Je zal verbaasd zijn hoe zwaar dit blijkt te zijn.

 

  1. Spiderman Plank Crunch

De Spiderman Crunch is een echte oefening voor superhelden waarmee je je hele lichaam traint, en in het bijzonder je buikspieren.

Hoe gaat deze oefening:

Begin in de lage plank positie staan met een gestrekt lichaam met je tenen en je onderarmen op de grond. Breng vervolgens je rechterknie naar je rechter elleboog zonder de vloer te raken met je knie, en zet je voet weer terug in de beginpositie. Herhaal met je linkerbeen en blijf afwisselen.

 

  1. Russische twist

De Russische twist is een intensieve oefening voor het hele lichaam met wat extra nadruk op de zijspieren die je overal kunt doen.

Hoe gaat deze oefening:

Ga op je rug liggen. Breng je knieën naar je toe en zet je voeten op de grond. Kom dan met je romp omhoog, zodat je romp met je bovenbenen een V-vorm maakt. Strek vervolgens je armen voor je uit met je handpalmen naar elkaar toe. Til je voeten van de grond en je rug recht terwijl je je romp en je armen als één blok naar rechts draait. Draai weer terug naar het midden en draai door naar links.

  1. Handstand

Veel mensen denken dat een handstand te moeilijk is. Daarom hebben we de handstand voor beginners die net zo effectief kan zijn als een echte handstand.

Hoe gaat deze oefening:

Ga op je handen en knieën zitten met je gezicht van de muur af en je voeten tegen te muur. Zet nu één voet tegen de muur, en zet vervolgens je andere voet ernaast. Loop langzaam met je voeten omhoog totdat je niet verder kunt. Houd deze positie 5-10 seconden vast en loop dan langzaam weer naar beneden.

Ben je klaar om een stapje verder te gaan? Ga met je gezicht naar de muur toe staan en zet je handen op schouderbreedte op de grond. Zwaai nu gecontroleerd één voor één je benen omhoog tegen de muur zodat je in een handstand staat met je voeten tegen de muur rustend. Houd deze positie 60 seconden vast. Zwaai dan gecontroleerd één voor één je benen weer naar beneden.

Schuiven naar boven