De voordelen van crossfit schoenen

Crossfit Schoenen

Ben je van plan om crossfit schoenen te gaan kopen? Crossfit is steeds populairder aan het worden, en je kunt in de meeste sportscholen wel een meedoen aan een sessie. Het is een uitdagende en veelzijdige manier om fit te blijven omdat je je kracht en je uithoudingsvermogen traint en elke dag bezig met je grenzen te verleggen en je snelheid te verbeteren. Maar wist je ook dat crossfit schoenen speciaal zijn ontwikkeld voor zo’n intensieve training?

 

Gebruik je juiste schoenen voor je crossfit training

Crossfit stelt extreme eisen aan je schoeisel. De meeste gewone sportschoenen of hardloopschoenen geven te veel demping of zijn te stijf of juist te slap voor de explosieve herhaalde bewegingen die je maakt tijdens een crossfit training. Dat heb je waarschijnlijk zelf ook al gemerkt als je een crossfit training hebt gedaan in gewone sneakers, skate schoenen of hardloopschoenen. Hardloopschoenen hebben te veel demping door de air of gel compartimenten zodat ze niet stabiel genoeg zijn om te kunnen tillen, en gewone sneakers kunnen te stijf zijn voor snelle en herhaalde bewegingen of te lomp voor het springen.

Wat maakt crossfit schoenen anders?

  1. Tillen

Gewichtheffen is een belangrijk onderdeel van een crossfit training. Door gewichtheffen kun je je kracht en je spierspanning vergroten. Maar wanneer je zware voorwerpen gaat tillen zoals de trainingsballen die vaak worden gebruikt, moeten je voeten goed contact maken met de vloer. Daarom hebben crossfit schoenen een platte zool die je de stabiliteit geeft om effectief en veilig te kunnen tillen.

  1. Cardiotraining

Cardio-oefeningen zijn een zware belasting voor je voeten, enkels en knieën. Je moet daarom door goede schoenen deze lichaamsdelen de juiste ondersteuning bieden. Crossfit schoenen zijn daarom ontworpen met voetholte ondersteuning en schokabsorberende eigenschappen die je in hardloopschoenen vindt, zonder dat je een verminderd contact met de vloer hebt.

  1. Jumps

Door jumps wordt je kracht vergroot en je benen versterkt. Je wilt als je gaat springen geen schoenen die onnodig verstevigd of lomp zijn. Sommige sportschoenen zijn zo zwaar verstevigd dat het springen lastig wordt. Crossfit schoenen zijn zo licht mogelijk gemaakt om je meer vrijheid tijdens het springen te bieden, en geven voldoende steun en schokabsorptie zodat je je niet blesseert.

  1. Krachtoefeningen

Krachtoefeningen hebben als doel om kracht en spierspanning te vergroten en vormen een belangrijk onderdeel van een crossfit training. De meeste mensen zouden het liefst de krachtoefeningen zoals squats doen op hun blote voeten, maar in veel sportscholen mag je niet op je blote voeten in de zaal lopen. Crossfit schoenen zijn daarom zo licht mogelijk ontworpen zodat je er geen hinder van ondervindt tijdens je oefeningen.

 

De voordelen van echte crossfit schoenen

Het contact met de vloer is tijdens een crossfit training enorm belangrijk. Je schoenen moeten daarom de juiste ondersteuning bieden. Doen ze dat niet, dan kun je optimaal profiteren van de training of zelfs geblesseerd raken. Crossfit schoenen zorgen ervoor dat je contact met de vloer houdt en optimaal kunt profiteren van een trainingssessie zonder blessures.

 

Schuiven naar boven