4 tips voor als je nieuwe fitness schoenen voor heren gaat kopen

Fitness Schoenen Kopen

Ben je van plan om een nieuw paar fitness schoenen voor heren te kopen? In dit artikel geven we je 5 tips voor als je als man nieuwe fitness schoenen wilt gaan kopen. Goede fitness schoenen kunnen blessures voorkomen zelfs je prestaties verbeteren, of het nu gaat om hardlopen, krachttraining of HIIT-sessies. Met deze vier tips kun je het perfecte paar fitness schoenen voor heren kopen.

 

Meer uit je training halen met fitness schoenen voor heren

Je zou het waarschijnlijk niet zeggen, maar fitness schoenen zijn misschien nog belangrijker dan fitnesskleding als je meer uit je training wilt halen. Met name als in training je voeten en enkels veel belast worden door repetitieve bewegingen of veel druk, is het belangrijk om het juiste schoeisel te kiezen. Je wilt natuurlijk geen blessures oplopen door slechte schoenen. Bovendien heb je met goed passende schoenen die passen bij de activiteit ook meer controle en grip, wat de effectiviteit van je training verhoogt.

 

Aandachtspunten voor als je nieuwe fitness schoenen voor heren gaat kopen?

Als je als man nieuwe fitness schoenen gaat kopen, hebben we hier 4 tips waar je op kunt letten:

  1. Kies de juiste maat

Dit is het belangrijkste punt waar je op moet letten als je schoenen gaat kopen. Fitness schoenen in een verkeerde maat kunnen desastreus zijn voor je voeten. Schoenen in een kleinere maat kunnen veiliger aanvoelen omdat ze lekker strak zitten, maar in feite beperken ze je in je beweging en knellen ze je voeten af. Schoenen die te groot zijn kunnen daarentegen veel te los zitten waardoor je je enkel kunt verdraaien. Bij de juiste maat fitness schoenen kun je nog steeds je tenen bewegen als je op je hielen zit.

  1. Kies een fitness schoen bij je activiteit

Wat voor sportactiviteit je doet is bepalend voor het type fitness schoenen dat je koopt. Koop geen schoenen met een air of gel laag als je fitness schoenen zoekt. De gel- of air compartimenten zorgen voor extra demping als je aan het hardlopen bent, maar zorgen voor minder stabiliteit in een sportschool. Doe je aan krachttraining of powerliften dan kies je schoenen met een platte zool die je extra veel stabiliteit geven zoals Converse All Stars.

 

  1. Kies de juiste materialen

Intensief sporten vraagt nogal wat van je schoenen. Vooral vanuit een snelle beweging plotseling moet stoppen of van richting veranderen zijn funest voor je schoenen. Let op het materiaal van de zool en hoe de zool is bevestigd aan de schoen als je nieuwe fitness schoenen gaat kopen. Koop geen schoenen waarvan de zool een schuimbasis heeft, deze vervormen snel en beiden niet genoeg ondersteuning.

 

  1. Comfort

Al is een fitness schoen van hoogwaardige materialen gemaakt, het zal je geen goed doen als de schoen jouw voeten niet ondersteunt. Heb je bijvoorbeeld platvoeten dan heb je extra ondersteuning nodig in de voetholte met bijvoorbeeld een inlegzool die extra demping biedt tijdens intensieve oefeningen. Let er ook op hoe de schoen zit als je ermee rondloopt. Kies niet een schoen die ergens knelt of schuurt. Dat voorkomt blaren en schaafwonden.

 

Schuiven naar boven