Gezondheid en Fitness

Alles over je gezondheid

4 makkelijke Keto dieet recepten

Keto dieet recepten

Ben je op zoek naar makkelijke Keto dieet recepten? Met een Keto dieet eet je weinig koolhydraten maar juist wel gezonde vetten. Hierdoor raakt je lichaam in de metabolische toestand van ketose. Je lichaam heeft koolhydraten nodig om energie te produceren, maar bij ketose krijg je te weinig koolhydraten waardoor je lichaamsvet begint te verbranden. Wil je ook het keto dieet proberen? Hieronder hebben we hier 4 makkelijke Keto recepten voor je. Alle recepten zijn voor 2 personen.

 

Broccoli ovenschotel

Ingrediënten:

1 broccoli

125 gram room

125 gram zure room

200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in hapklare stukjes en doe ze in de ovenschaal. Meng een derde van de kaas door de room en zure room, en giet het over de broccoli. Zorg dat de broccoli goed bedekt is door het roommengsel. Strooi de overgebleven kaas over de broccoli. Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig en goudbruin is.

 

Groene Shakshuka

Ingrediënten:

2 Courgettes, in blokjes

1 middelgrote ui, gehakt

1 teentje knoflook, gehakt

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel peper

1/2 tot 1 theelepel chilipoeder

1/2 theelepel zout

200 gram spinazie

4 Eieren

200 gram Feta

Boter of kokosolie, om in te bakken

Bereidingswijze:

Smelt boter of kokosolie in een koekenpan. Doe als de boter heet is de courgette in de pan.

Als de courgette bruin begint te worden voeg je de gehakte knoflook, zout, peper en kruiden toe. Wanneer de courgette bijna zacht is voeg je spinazie toe. Maak 4 kuiltjes in het groenten mengsel. Breek de eieren in de kuiltjes tussen de groenten en voeg eventueel nog extra boter of kokosolie toe. Verkruimel de feta over de pan en doe de deksel erop. Laat doorkoken tot het wit van het ei is gestold, maar het eigeel nog zacht is. Serveer en geniet.

Loempia in een kom 

Ingrediënten:

2 eetlepels sesamolie

500 g gehakt

Zout en peper naar smaak

4 teentjes knoflook, gehakt

200 gram kool, fijngesneden

200 gram worteltjes, fijngesneden

4 eetlepels Sojasaus

3 lente-uitjes, gehakt

Verse koriander, gehakt

Bereidingswijze:

Verhit de sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg het gehakt toe, peper en zout naar smaak en de gehakte knoflook. Rul het gehakt een braad het gehakt bruin is. Voeg dan de kool en de worteltjes toe. Blijf roerbakken totdat de kool en de worteltjes zacht en gaar zijn. Serveer in een kom en strooi naar smaak de lente-uitjes en de koriander erover en serveer.

 

Citrus Zalm en papillote

Ingrediënten:

2 stukjes sinaasappel

2 limoen plakken

2 zalmfilets (4 ons elk)

350 gram verse asperges, bijgesneden en gehalveerd

2 eetlepels olijfolie

Snufje zout naar smaak

Snufje peper naar smaak

1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 210 graden. Leg de schijfjes sinaasappel en limoen overlappend op 2 stukken bakpapier. Leg de zalm bovenop op de schijfjes en leg daarbovenop de asperges. Besprenkel met olijfolie en citroensap en strooi er zout, peper en peterselie naar smaak over. Vouw het bakpapier goed dicht zodat er goed afgesloten pakketjes ontstaan. Bak de pakketjes 12-15 minuten in de oven. Maak de pakketjes voorzichtig open en serveer.

Schuiven naar boven